LOGOS.lv Четверг, 19.07.2018, 05:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Архив записей

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Naturalizācijas eksāmena rakstiskās daļas jautājumi.Vēsture un satversme.
Ответы на экзаменационные вопросы по натурализации в Латвии.
 
1. Jautājums: Kurš ir Latvijas himnas autors?
Atbilde: Kārlis Baumanis
 
Вопрос: Кто автор гимна Латвии ?
Ответ: Карлис Бауманис.

2. Jautājums: Kurš ir Latvijas valsts augstākais apbalvojums?
Atbilde: Triju zvaigžņu ordenis
 
Вопрос: Какая наивысшая государственная награда Латвии?
Ответ: Орден трех звезд.

3. Jautājums: Kad tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts?
Atbilde: 1918.gada 18.novembrī 
 
Вопрос: Когда было объявлено независимое государство - Латвия?
Ответ: 1918 года 18 ноября.

4. Jautājums: Kurš bija pirmais Latvijas Valsts prezidents?
 
Вопрос: Кто был первым президентом Латвии?
Ответ: Янис Чаксте.

5. Jautājums: Ar kuru kustību aizsākās latviešu tautas atmoda 19.gs. vidū?
Atbilde: Ar jaunlatviešu kustību 
 
Вопрос: С какого движения началось пробуждение самосознания латышского народа в середине 19 века?
Ответ: С движения младолатышей.

6. Jautājums: Kuru, par tautas saziedotajiem līdzekļiem, pieminekli atklāja Rīgā 1935.gadā?
Atbilde: Brīvības pieminekli 
 
Вопрос: Какой памятник в Риге, за пожертвованные народом деньги , был открыт в 1935 году?
Ответ: Памятник Свободы.

7. Jautājums: Kādu nozīmīgu dokumentu 1990.gada 4. maijā pieņēma LPSR Augstākā Padome?
Atbilde: Deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu 
 
Вопрос: Какой важный документ Верховный Совет ЛССР принял 4 мая 1990 года?
Ответ: Декларацию о восстановлении независимости Латвийской республики.

8. Jautājums: Kurš ir pašreizējais Latvijas Valsts prezidents?
Atbilde: Andris Bērziņš 
 
Вопрос: Кто является нынешним президентом Латвии?
Ответ: Андрис Берзиньш.

9. Jautājums: Kura nozīmīgā Latviešu kultūrai tradīcija aizsākās 1873. gadā Rīgā?
Atbilde: Vispārējie Latvijas dziesmu svētki 
 
Вопрос: Какая важная для культуры латышского народа традиция началась в Риге, в 1873 году?
Ответ: Латвийский всеобщий праздник песни.

10. Jautājums: Kā sauc latviešu tautas eposu?
Atbilde: „Lāčplēsis” 
 
Вопрос: Название эпоса латышского народа?
Ответ: " Лачплесис".

11. Jautājums: Kurš ir Brīvības pieminekļa autors?
Atbilde: Kārlis Zāle 
 
Вопрос: Кто является автором памятника Свободы?
Ответ: Карлис Зале.

12. Jautājums: Kurā Latvijas kultūrvēsturiskajā apgabalā tradicionālā relīģija ir katolicisms?
Atbilde: Latgalē 
 
Вопрос: В каком культурно-историческом крае традиционной религией является католицизм?
Ответ: В Латгалии.

13. Jautājums: Kam pieder Latvijas valsts suverēnā vara?
Atbilde: Tautai 
 
Вопрос: Кому в Латвии принадлежит суверенная власть?
Ответ: Народу.

14. Jautājums: Kādās krāsās ir Latvias valsts karogs?
Atbilde: Sarkans ar baltu strīpu 
 
Вопрос: Какого цвета флаг Латвии?
Ответ: Красный с белой полосой.

15. Jautājums: Kura ir valsts valoda Latvijā?
Atbilde: Latviešu 
 
Вопрос: Какой язык является государственным в Латвии?
Ответ: Латышский.

16. Jautājums: Uz cik gadiem Latvijas pilsoņi ievēl Saeimu?
Atbilde: Uz četriem gadiem 
 
Вопрос: На сколько лет граждане Латвии выбирают Сейм?
Ответ: На четыре года.

17. Jautājums: No cik gadu vecuma pilsoņi var tikt ievēlēti Saeimā?
Atbilde: No divdesmit viena gada 
 
Вопрос: С какого возраста граждане могут быть избраны в Сейм?
Ответ: С двадцати одного года.

18. Jautājums: Kas ievēl Valsts prezidentu?
Atbilde: Saeima 
 
Вопрос: Кто выбирает президента Латвии?
Ответ: Сейм.

19. Jautājums: Cik termiņus pēc kārtas viena un tā pati persona var būt Valsts prezidents?
Atbilde: Divus termiņus 
 
Вопрос: Сколько сроков подряд одна и та же персона может быть президентом Латвии?
Ответ: Два срока.

20. Jautājums: Kam Latvijā pieder augstākā izpildvara?
Atbilde: Ministru kabinetam 
 
Вопрос: Кому в Латвии принадлежит верховная исполнительная власть?
Ответ: Кабинету министров.

21. Jautājums: Kas apstiprina Latvijas valsts budžetu?
Atbilde: Saeima 
 
Вопрос: Кто утверждает бюджет Латвии?
Ответ: Сейм.

22. Jautājums: Kādā viedā persona var aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses?
Atbilde: Tiesā 
 
Вопрос: Каким образом личность может защищать свои права и законные интересы?
Ответ: В суде.

23. Jautājums: Kas aizsargā personas tiesības uz dzīvību?
Atbilde: Likums 
 
Вопрос: Кто защищает право личности на жизнь?
Ответ: Закон.

24. Jautājums: Kam ir tiesības Latvijā apvienoties politiskajās un sabiedriskajās organizācijās?
Atbilde: Ikvienam 
 
Вопрос: У кого в Латвии есть право объединяться в политические и общественные организации?
Ответ: У каждого.

25. Jautājums: Kam ir tiesības pildīt valsts dienestu?
Atbilde: Latvijas pilsoņiem 
 
Вопрос: Кто имеет право исполнять государственную работу?
Ответ: Граждане Латвии.

26. Jautājums: Kura izglītība Latvijā ir obligāta?
Atbilde: Pamatizglītība  
 
Вопрос: Какое образование в Латвии является обязательным?
Ответ: Основное - 9 классов.

Подготовка к экзамену на прохождение натурализации (гражданство Латвии)

 

Рейтинг@Mail.ru Copyright Logos.lv ©2014 - 2018