LOGOS.lv Среда, 14.11.2018, 15:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Архив записей

Статистика

Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0

 Atbildes uz naturalizācijas eksāmena jautājumiem.

Ответы на экзаменационные вопросы по натурализации.

Latvijas Republikas Satversme.
Конституция Латвийской республики.


1. Jautājums: Kam pieder Latvijas valsts suverēnā vara?
Atbilde: Latvijas tautai.

Вопрос: Кому в Латвии принадлежит суверенная власть.
Ответ: Народу Латвии.


2. Jautājums: Kādās krāsās ir Latvijas valsts karogs?
Atbilde: Sarkans ar baltu svītru.

Вопрос: Какого цвета флаг Латвии?
Ответ: Красный с белой полосой.


3. Jautājums: Kura valoda ir valsts valoda Latvijā?
Atbilde: Latviešu valoda. 

Вопрос: Какой язык в Латвии является государственным?
Ответ: Латышский язык.


4. Jautājums: Kam Latvijā pieder augstākā likumdošanas vara?
Atbilde: Saeimai. 

Вопрос: Кому в Латвии принадлежит высшая законодательная власть?
Ответ: Сейму.


5. Jautājums: Kā ievēl Saeimu?
Atbilde: Latvijas pilsoņi vispārīgās , vienlīdzīgās, tiešās, aizklātās un proporcionālās vēlēšanās. 

Вопрос: Как выбирают Сейм?
Ответ: Граждане Латвии равноправным, прямым, тайным и пропорциональным голосованием.


6. Jautājums: No cik gadu vecuma pilsoņi iegūst tiesības vēlēt Saeimu?
Atbilde: No 18 gadu vecuma.. 

Вопрос: С какого возраста граждане имеют право избирать Сейм?
Ответ: С 18 летнего возраста.


7. Jautājums: No cik gadu vecuma pilsoņi var tikt ievēlēti Saeimā?
Atbilde: No 21 gadu vecuma. 

Вопрос: С какого возраста граждане могут быть избраны в Сейм?
Ответ: С 21 года.


8. Jautājums: Uz cik gadiem Latvijas pilsoņi ievēl Saeimu?
Atbilde: Uz četriem gadiem. 

Вопрос: На сколько лет граждане Латвии избирают Сейм?
Ответ: На четыре года.


9. Jautājums: Kas ievēl Valsts prezidentu?
Atbilde: Saeima. 

Вопрос: Кто выбирает президента государства?
Ответ: Сейм.


10. Jautājums: Uz cik gadiem tiek ievēlēts Valsts prezidents?
Atbilde: Uz četriem gadiem. 

Вопрос: На сколько лет избирается президент государства?
Ответ: На четыре года.


11. Jautājums: Cik termiņus pēc kārtas viena un tā pati persona var būt Valsts prezidents?
Atbilde: 2 termiņus pēc kārtas.. 

Вопрос: Сколько сроков подряд одна и та же персона может быть президентом Латвии?
Ответ: Два срока подряд.


12. Jautājums: Kādas ir Valsts prezidenta sešas pamatpilnvaras?
Atbilde: Reprezentēt valsti starptautiski. Ir valsts bruņoto spēku augstākais vadonis. Ierosināt Saiemas atlaišanu. Izvēlēties amatpersonu, kurai jāsastāda Ministru Kabinets. Sasaukt ārkārtējās valdības sēdes. Motivētā rakstā pieprasīt, lai Saeima pārskata pieņemto likumu un apturēt pieņemtā likuma publicēšanu uz 2 mēnešiem. 

Вопрос: Каких шесть основных полномочий есть у президента?
Ответ: Презентовать государство на международном уровне. Осуществлять верховное главнокомандование вооруженными силами. Инициировать распустить Сейм. Выбрать персону, которая должна составить правительство. Собирать внеочередные заседания правительства. Мотивированно требовать у Сейма пересмотра принятого закона и отложить публикацию принятого закона на два месяца.


13. Jautājums: Kam Latvijā pieder augstākā izpidvara?
Atbilde: Ministru kabinetam. 

Вопрос: Кому в Латвии принадлежит высшая исполнительная власть?
Ответ: Кабинету министров.


14. Jautājums: Kas izveido Ministru kabinetu ( valdību)?
Atbilde: Persona, kurai šo misiju uztic Latvijas valsts prezidents. 

Вопрос: Кто формирует кабинет министров ( правительство )?
Ответ: Персона, которой эту миссию доверяет президент.


15. Jautājums: Kādos gadījumos Ministru kabinetam ( valdībai) ir jāatkāpjas?
Atbilde: Ja Saeima izsaka neuzticību Ministru prezidentam un Ministru kabinetam kopumā. Ja Saeima neapstiprina budžetu. Ja beidzās termiņš. 

Вопрос: В каких случаях кабинет министров должен уйти?
Ответ: Если Сейм выразил недоверие Президенту министров и Кабинету министров в целом. Если Сейм не утвердил бюджет. Если закончился срок.


16. Jautājums: Kādas ir Ministru kabineta ( valdības ) trīs pamatpilnvaras?
Atbilde: Apspriest izstrādātos likumprojektus un iesniegt tos Saeimā. Apspriest ekonomikas un valsts politikas jautājumus. Sastādīt un iesniegt Saeimā valsts budžetu. 

Вопрос: Какие три основные полномочия Кабинета министров?
Ответ: Обсуждать разработанные проекты законов и подавать их в Сейм. Обсуждать экономические и политические вопросы государства. Составлять и подавать в Сейм государственный бюджет.


17. Jautājums: Kā Latvijas pilsoņi var piedalīties likumprojektu iesniegšanā Saeimā?
Atbilde: 10 000 iedzīvotāju var iesniegt Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK ) likumprojektu vai tiek savākti 10% vēlētāju parakstu izsludinātam CVK likumprojektam. 

Вопрос: Как граждане Латвии могут участвовать в подаче законопроектов в Сейм?
Ответ: 10 000 избирателей могут подать в Центральную избирательную комиссию (ЦВК) законопроект или собраны 10% подписей избирателей под объявленным ЦВК законопроектом.


 

Рейтинг@Mail.ru Copyright Logos.lv ©2014 - 2018